COUNTRY LIFE
Kaše rýžovo-kukuřičná s nopalem 200 g BIO COUNTRY LIFECelozrnná rýžová kaše v biokvalitě je zdravá a rychlá snídaně nebo svačinka v kombinaci s čerstvým i sušeným ovocem nebo ořechy. Je přirozeně bezlepková. Můžete použít k zahušťování omáček a polévek.
Popis
Nopal - opuncia ficus indica je tradiční mexický kaktus, jehož účinky vědci prozkoumali teprve nedávno. Je ceněn pro svůj vysoký obsah zdraví prospěšných látek. Obsahuje více než 45 % vlákniny, 17 aminokyselin, vitaminy A, B1, B2, B3 a C, vápník, hořčík, draslík a železo.
Složení
Rýže pololoupaná* (77 %), kukuřičná krupice* (18 %), nopal* (Opuncie fikus indica) 5 %. Může obsahovat stopy lepku a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.47 Kč (47 Kč)1,96 € (1,96 €) Sýrové oplatkyPopis: Sýrové oplatky slané - trvanlivé pečivo
Složení: Pšeničná mouka - gluten, 2,5hm% sýr, rostlinný olej, sůl, vejce, smetana, sušené mléko, kmín, kypřící prášek.16 Kč (16 Kč)0,67 € (0,67 €) Amarant 500 g BIO COUNTRY LIFEAmarant je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. Dobře se kombinuje s rýží a jinými obilovinami. Lze z něj udělat domácí popcorn nebo připravit skvělé rizoto. Vychutnejte si ho v biokvalitě.
Popis
O amarantu si můžete také přečíst v našem časopise Dobroty jaro 2013.
Využití:
příloha - amarant můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu samotný nebo ho lze kombinovat s rýží, jáhly a kukuřicí, vždy kombinujte 1 díl amarantu a 4 díly jiné obiloviny
kaše - 100 g amarantu vařte 20 minut s 300 ml tekutiny, občas promíchejte, přidejte 4 lžíce ovesných vloček a 200 ml tekutiny, poté vařte ještě 5 minut a máte hotovo, dozdobte a dochuťte dle libosti ořechy, ovocem a kořením
polévka - do vaši oblíbené polévky zkuste při vaření (například spolu s bramborami) přidat 4 lžíce amarantu
pudink - 60 g amarantu propláchněte a vařte ho v cca 300 ml tekutiny asi 20 minut, po uvaření přisypte kakao a skořici, nechte vychladnout a přimíchejte předem namočená chia semínka (5 g), dochucujte medem a citrónem, před podáváním zchlaďte směs přes noc v ledničce
zeleninový salát - uvařený a vychladlý amarant smíchejte s oblíbenou čerstvou zeleninou
rizoto - přidejte amarant do rizota nebo třeba i do zeleninového kuskus
popcorn - tedy spíš popamarant, pořádně rozehřejte vyšší hrnec, přisypte 2 lžíce amarantu, po chvíli začne pukat, když vypuká většina, přesypte ho do mísy
alegría - mexická sladká pochoutka, nejdříve si připravíte popamarant (půl šálku nevypukaného), poté na mírně rozehřátou pánev dejte 3 lžíce medu, následně přidejte popamarant, špetku soli a 3 lžíce kakaa, vše řádně promíchejte a směs natlačte do malého pekáčku (na chleba), nechte zchladnout a poté krájejte na plátky
amarantový kotlík - recept najdete v časopise Dobroty jaro 2013 na str. 8
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Amarant*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.46 Kč (46 Kč)1,92 € (1,92 €)