MENU   
NOVINKYDÁRKOVÝ POUKAZEKODROGERIESALOOSPERFECT DISHMATCHA-TEAI LOVE HUMMUSMIX - TEEBOTANICOGREŠÍKDR.POPOVKAMILA CHOCOLATESSEMIXMIXITPLODY SLUNCENATURE NO TEACOUNTRY LIFEZDRAVÉ VÝŽIVYPURITASOBALOVÝ MATERIÁLOSTATNÍSORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - EXPRES MENUSORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - ZBOŽÍ KLUBU GLOBAL 3000SORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - POCTIVÉ MLSÁNÍ

LUŠTĚNINY

 
 
 
Čočka červená celá loupaná 500 g BIO COUNTRY LIFE
Čočka červená celá loupaná 500 g BIO COUNTRY LIFEČervená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Používá se úplně stejně jako čočka loupaná půlená, jen se malinko déle vaří. Využití: polévky - čočku přideje do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký krém s řádnou dávkou horké vody, krém ochuťte česnekem a chilli, exotickou verzi můžete mít, pokud přidáte kokosové mléko a kurkumu kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením pomazánka - rozmixovaná čočka a jáhly dohromady skvěle fungují jako chutná pomazánka zahušťování - s uvařenou čočkou zahustíte guláš nebo jiné hutné třeba zeleninové jídlo v hrnci rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo na sladko - čočku rozmixujete se smetanou a banánem, oblíbený pokrm především u dětí salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou. Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Složení Čočka červená*. *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy lepku. Skladování Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %
64 Kč  (64 Kč)
2,67 €  (2,67 €)
KONTAKTY
+420 733 172 503
obchod@prirodanadlani.cz
+420 733 172 503 obchod@prirodanadlani.cz