MENU   
NOVINKYDÁRKOVÝ POUKAZEKODROGERIESALOOSPERFECT DISHMATCHA-TEAI LOVE HUMMUSMIX - TEEBOTANICOGREŠÍKDR.POPOVKAMILA CHOCOLATESSEMIXMIXITPLODY SLUNCENATURE NO TEACOUNTRY LIFEZDRAVÉ VÝŽIVYPURITASOBALOVÝ MATERIÁLOSTATNÍSORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - EXPRES MENUSORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - ZBOŽÍ KLUBU GLOBAL 3000SORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - POCTIVÉ MLSÁNÍ

OBILOVINY

 
 
 
<  1 2  >
Amarant 500 g BIO COUNTRY LIFE
Amarant 500 g BIO COUNTRY LIFEAmarant je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. Dobře se kombinuje s rýží a jinými obilovinami. Lze z něj udělat domácí popcorn nebo připravit skvělé rizoto. Vychutnejte si ho v biokvalitě. Popis O amarantu si můžete také přečíst v našem časopise Dobroty jaro 2013. Využití: příloha - amarant můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu samotný nebo ho lze kombinovat s rýží, jáhly a kukuřicí, vždy kombinujte 1 díl amarantu a 4 díly jiné obiloviny kaše - 100 g amarantu vařte 20 minut s 300 ml tekutiny, občas promíchejte, přidejte 4 lžíce ovesných vloček a 200 ml tekutiny, poté vařte ještě 5 minut a máte hotovo, dozdobte a dochuťte dle libosti ořechy, ovocem a kořením polévka - do vaši oblíbené polévky zkuste při vaření (například spolu s bramborami) přidat 4 lžíce amarantu pudink - 60 g amarantu propláchněte a vařte ho v cca 300 ml tekutiny asi 20 minut, po uvaření přisypte kakao a skořici, nechte vychladnout a přimíchejte předem namočená chia semínka (5 g), dochucujte medem a citrónem, před podáváním zchlaďte směs přes noc v ledničce zeleninový salát - uvařený a vychladlý amarant smíchejte s oblíbenou čerstvou zeleninou rizoto - přidejte amarant do rizota nebo třeba i do zeleninového kuskus popcorn - tedy spíš popamarant, pořádně rozehřejte vyšší hrnec, přisypte 2 lžíce amarantu, po chvíli začne pukat, když vypuká většina, přesypte ho do mísy alegría - mexická sladká pochoutka, nejdříve si připravíte popamarant (půl šálku nevypukaného), poté na mírně rozehřátou pánev dejte 3 lžíce medu, následně přidejte popamarant, špetku soli a 3 lžíce kakaa, vše řádně promíchejte a směs natlačte do malého pekáčku (na chleba), nechte zchladnout a poté krájejte na plátky amarantový kotlík - recept najdete v časopise Dobroty jaro 2013 na str. 8 Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao. Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Složení Amarant*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
46 Kč  (46 Kč)
1,92 €  (1,92 €)
Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE
Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFEBulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší. Popis Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený. Tipy na použití: Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách. V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť. Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety. Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies. Recepty: Bulgurová kaše bulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupem Bulgurové rizoto recept naleznete zde Švestkovo-pomerančový bulgur recept je popsán na straně 2 v Dobrotách zima 2013–14 Zapečená rajčata s bulgurem a nivou 6 velkých rajčat 150 g bulguru 50 g tmavozelené čočky 100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly 1 žlutá paprika 1 červená cibule 1 lžička zeleninového bujonu Würzl 4 lžíce olivového oleje čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr) Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky. Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem. Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte. Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami. Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C. Složení JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Lepek Skladování Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
38 Kč  (38 Kč)
1,58 €  (1,58 €)
Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE
Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFEPohankový bulgur má lehce oříškovou chuť a nevyžaduje dlouhou dobu vaření. Výborně se hodí na přípravu rizota nebo do osvěžujících salátů s bylinkami Popis Pohankový bulgur se vyrábí z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký, jednotlivá zrníčka se nelepí jako u pohanky lámanky. Proto je vhodný na přípravu salátů nebo jako příloha. Vyzkoušejte další druhy bulgurů: pšeničný bulgur ječmenný bulgur špaldový bulgur V Dobrotách podzim 2015 jsme na straně 28–31 zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů jak pohanku použít. Dozvíte se zde i informace o rutinu - kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný. Složení Pohanka loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
52 Kč  (52 Kč)
2,17 €  (2,17 €)
Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFE
Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFEBulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší. Popis O bulguru se hodně dozvíte v časopise Dobroty Zima 2014. Využití: rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu. Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Složení Hrubě mletá PŠENICE*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Lepek Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
43 Kč  (43 Kč)
1,79 €  (1,79 €)
Bulgur špaldový 250 g BIO COUNTRY LIFE
Bulgur špaldový 250 g BIO COUNTRY LIFEBulgur je částečně naklíčená, nahrubo rozdrcená, tepelně upravená a poté usušená pšenice. Tento bulgur je vyroben z pšenice špaldy, která díky tomu, že nebyla šlechtěna, je bohatá na zdraví prospěšné látky. Popis Bulgur je tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého východu. Nespornou výhodou bulguru je kromě jedinečné oříškové chuti také jednoduchá a rychlá příprava. Bulgur je vynikající jako příloha, hodí se na přípravu rizot, salátů a kaší, lze ho přidávat do nádivek, karbanátků a salátů nebo jako zavářku do polévky. Složení PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Lepek Skladování Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
54 Kč  (54 Kč)
2,25 €  (2,25 €)
Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE
Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFEJáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Popis Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou. Tipy a recepty: polévky - jak přidat jáhly do polévky se dozvíte v jarních Dobrotách 2015 na str. 12 sladké pečení - tipy na sladké dezerty z jáhel najdete v časopise Dobroty léto 2014 na str. 10 a také v jarních Dobrotách 2013 na str. 8 kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo. Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. Její biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Složení Jáhly*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
41 Kč  (41 Kč)
1,71 €  (1,71 €)
Kamut ® 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kamut ® 500 g BIO COUNTRY LIFEKamut je prapůvodní druh pšenice, který neprošel procesem hybridizace či genetických úprav. Jeho pěstování nebylo dotčeno moderními zemědělskými postupy, a tak si zachoval své původní vlastnosti. Popis Kamut představuje výbornou alternativu veškerých pekárenských výrobků, při jejichž přípravě se užívá běžná pšenice. Oproti pšenici vynikají zrna kamutu dvojnásobnou velikostí a vyšším obsahem živin. Pěstování této obiloviny je proti zneužití a možnému křížení s jinými druhy obilí chráněno registrovanou značkou Kamut®. Složení KAMUT*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Lepek Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
77 Kč  (77 Kč)
3,21 €  (3,21 €)
<  1 2  >
KONTAKTY
+420 733 172 503
obchod@prirodanadlani.cz
+420 733 172 503 obchod@prirodanadlani.cz