MENU   
NOVINKYLOW CARBNATURAL JIHLAVADÁRKOVÝ POUKAZEKODROGERIESALOOSPERFECT DISHMATCHA-TEAI LOVE HUMMUSMIX - TEEBOTANICOGREŠÍKDR.POPOVKAMILA CHOCOLATESSEMIXMIXITPLODY SLUNCENATURE NO TEACOUNTRY LIFEZDRAVÉ VÝŽIVYPURITASOBALOVÝ MATERIÁLOSTATNÍSORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - EXPRES MENUSORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - ZBOŽÍ KLUBU GLOBAL 3000SORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - POCTIVÉ MLSÁNÍ

OBILOVINY

 
 
 
<  1 2 3 ... 8 >
Amarant 500 g BIO COUNTRY LIFE*
Amarant 500 g BIO COUNTRY LIFE*Amarant je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. Dobře se kombinuje s rýží a jinými obilovinami. Lze z něj udělat domácí popcorn nebo připravit skvělé rizoto. Vychutnejte si ho v biokvalitě. Popis O amarantu si můžete také přečíst v našem časopise Dobroty jaro 2013. Využití: příloha - amarant můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu samotný nebo ho lze kombinovat s rýží, jáhly a kukuřicí, vždy kombinujte 1 díl amarantu a 4 díly jiné obiloviny kaše - 100 g amarantu vařte 20 minut s 300 ml tekutiny, občas promíchejte, přidejte 4 lžíce ovesných vloček a 200 ml tekutiny, poté vařte ještě 5 minut a máte hotovo, dozdobte a dochuťte dle libosti ořechy, ovocem a kořením polévka - do vaši oblíbené polévky zkuste při vaření (například spolu s bramborami) přidat 4 lžíce amarantu pudink - 60 g amarantu propláchněte a vařte ho v cca 300 ml tekutiny asi 20 minut, po uvaření přisypte kakao a skořici, nechte vychladnout a přimíchejte předem namočená chia semínka (5 g), dochucujte medem a citrónem, před podáváním zchlaďte směs přes noc v ledničce zeleninový salát - uvařený a vychladlý amarant smíchejte s oblíbenou čerstvou zeleninou rizoto - přidejte amarant do rizota nebo třeba i do zeleninového kuskus popcorn - tedy spíš popamarant, pořádně rozehřejte vyšší hrnec, přisypte 2 lžíce amarantu, po chvíli začne pukat, když vypuká většina, přesypte ho do mísy alegría - mexická sladká pochoutka, nejdříve si připravíte popamarant (půl šálku nevypukaného), poté na mírně rozehřátou pánev dejte 3 lžíce medu, následně přidejte popamarant, špetku soli a 3 lžíce kakaa, vše řádně promíchejte a směs natlačte do malého pekáčku (na chleba), nechte zchladnout a poté krájejte na plátky amarantový kotlík - recept najdete v časopise Dobroty jaro 2013 na str. 8 Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao. Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Složení Amarant*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
46 Kč  (46 Kč)
2,00 €  (2,00 €)
Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE*
Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE*Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší. Popis Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený. Tipy na použití: Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách. V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť. Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety. Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies. Recepty: Bulgurová kaše bulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupem Bulgurové rizoto recept naleznete zde Švestkovo-pomerančový bulgur recept je popsán na straně 2 v Dobrotách zima 2013–14 Zapečená rajčata s bulgurem a nivou 6 velkých rajčat 150 g bulguru 50 g tmavozelené čočky 100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly 1 žlutá paprika 1 červená cibule 1 lžička zeleninového bujonu Würzl 4 lžíce olivového oleje čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr) Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky. Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem. Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte. Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami. Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C. Složení JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Lepek Skladování Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
38 Kč  (38 Kč)
1,65 €  (1,65 €)
Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE*
Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE*Pohankový bulgur má lehce oříškovou chuť a nevyžaduje dlouhou dobu vaření. Výborně se hodí na přípravu rizota nebo do osvěžujících salátů s bylinkami Popis Pohankový bulgur se vyrábí z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký, jednotlivá zrníčka se nelepí jako u pohanky lámanky. Proto je vhodný na přípravu salátů nebo jako příloha. Vyzkoušejte další druhy bulgurů: pšeničný bulgur ječmenný bulgur špaldový bulgur V Dobrotách podzim 2015 jsme na straně 28–31 zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů jak pohanku použít. Dozvíte se zde i informace o rutinu - kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný. Složení Pohanka loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
54 Kč  (54 Kč)
2,35 €  (2,35 €)
Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFE*
Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFE*Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší. Popis O bulguru se hodně dozvíte v časopise Dobroty Zima 2014. Využití: rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu. Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Složení Hrubě mletá PŠENICE*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Lepek Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
44 Kč  (44 Kč)
1,91 €  (1,91 €)
Bulgur špaldový 250 g BIO COUNTRY LIFE*
Bulgur špaldový 250 g BIO COUNTRY LIFE*Bulgur je částečně naklíčená, nahrubo rozdrcená, tepelně upravená a poté usušená pšenice. Tento bulgur je vyroben z pšenice špaldy, která díky tomu, že nebyla šlechtěna, je bohatá na zdraví prospěšné látky. Popis Bulgur je tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého východu. Nespornou výhodou bulguru je kromě jedinečné oříškové chuti také jednoduchá a rychlá příprava. Bulgur je vynikající jako příloha, hodí se na přípravu rizot, salátů a kaší, lze ho přidávat do nádivek, karbanátků a salátů nebo jako zavářku do polévky. Složení PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Lepek Skladování Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
54 Kč  (54 Kč)
2,35 €  (2,35 €)
<  1 2 3 ... 8 >
KONTAKTY
+420 733 172 503
obchod@prirodanadlani.cz
+420 733 172 503 obchod@prirodanadlani.cz