MENU   
NOVINKYDÁRKOVÝ POUKAZKREKRYSALOOSPERFECT DISHMATCHA-TEAI LOVE HUMMUSMIX - TEEBOTANICOGREŠÍKDR.POPOVKAMILA CHOCOLATESSEMIXMIXITPLODY SLUNCENATURE NO TEACOUNTRY LIFEZDRAVÉ VÝŽIVYPURITASOBALOVÝ MATERIÁLOSTATNÍSORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - EXPRES MENUSORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - ZBOŽÍ KLUBU GLOBAL 3000SORTIMENT ZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ V KLUBU GLOBAL 3000 - POCTIVÉ MLSÁNÍ

OBILOVINY

 
 
 
Bulgur 500g
Bulgur 500gPopis produktu Bulgur je polotovar připravený z naklíčené, usušené, nahrubo rozlámané a uvařené pšenice. Jedná se o tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého Východu. Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina. V celém zrnu pšenice se nacházejí všechny potřebné živiny – včetně vlákniny. Sacharidy tvoří až 62 % zrna. Většinou se vyskytují ve formě škrobu a jen asi 1 až 2 % tvoří jednoduché cukry. Chutná po oříšcích a voní po obilí. Blahodárné účinky bulguru: Bulgur má vysokou nutriční hodnotu,obsahuje bílkoviny,sacharidy,vlákninu, vitamíny(především A)a minerální látky (fosfor,železo,hořčík).Podporuje zdraví střev a působí blahodárně na nervovou soustavu. Bulgur v kuchyni: Díky předvaření se snadno a rychle tepelně upravuje. Protože absorbuje mnoho vody, je třeba jej vařit v poměru 1:3,a to po dobu 12min. Možné je také bulgur povařit 5 min. a nechat jej pod pokličkou „dojít“. Bulgur je používán místo rýže, dále do masitých a zeleninových jídel, i jako zavářku do polévek. Hodí se na přípravu dietních a vegetariánských jídel (-vysoký obsah živin,malé množství tuku). Je lehce stravitelný a je vhodný i pro děti. RECEPT: Bulgur se žampiony: 300g žampionů, 150g bulguru,, červená paprika, svazek jarní cibulky, olivový olej, cibule, petrželka, pepř, chilli, česnek. Cibuli na kostičky krátce osmažíme na másle, přidáme na plátky nakrájené žampiony, na drobno nakrájenou papriku a společně restujeme. Zalejeme vodou a podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme drcené chilli papričky a česnek. Přidáme bulgur, 400 ml vody nebo zeleninového vývaru a dusíme 15 min. Nakonec ozdobíme petrželkou a jarní cibulkou. Podáváme např. s plátkem libového masa. Bulgur na sladko: Medový bulgur a banánem a jiným ovocem: 50 g bulguru uvařte ve vodě podle návodu. Poté ho uvařte podruhé, tentokrát v mléce a nechte jej rozvařit na takovou „polokaši“. Na kaši dejte kolečka banánu ( ovoce podle chuti ),a posypejte nasucho opraženými lískovými ořechy nebo mandlemi. Podle chuti můžete ještě posypat skořicí nebo kakaem.
29 Kč  (29 Kč)
1,21 €  (1,21 €)
Rýže natural dlouhozrnná 500g
Rýže natural dlouhozrnná 500gPopis produktu Dlouhozrnná rýže natural se získává z bílé rýže po prvním loupání, při něm se odstraní nestravitelné vrstvy plev. Zrno zůstává potažené otrubou (slupkou), obsahující velké procento vlákniny. Dodává rýži žlutohnědou barvu a jemnou ořechovou chuť. Má vysokou nutriční hodnotu. Neloupaná obilka obsahuje 8–12% bílkovin, 2,4% tuku, 68–72% sacharidů, 10% vlákniny, vitaminy skupiny B (thiamin, riboflavin, niacin), vitamin E, fosfor, vápník, hořčík, draslík a železo. Bílkoviny rýže obsahují osm esenciálních aminokyselin. Rýže obsahuje minimum tuku a je přirozeně bezlepková. Nevyvolává alergické reakce a je lehce stravitelná. Patří mezi energeticky vyvážené potraviny a díky tomu je součástí šetřících diet včetně bezlepkové diety. Rýže natural má krátká kulatá nebroušená zrna, která se vyznačují při vaření velkou absorbční schopností. Výborně se proto hodí na nákypy, rizota, k plnění zeleniny a na přípravu sushi. Rýže v kuchyni Rýže natural vyžaduje delší dobu vaření než bílá rýže z důvodu přítomnosti obalových vrstev zrna. Rýži opláchneme vodou a před vlastním vařením ji dáme na 2–3 hodiny namočit, poté vaříme ve větším množství osolené vody 20 – 30 minut. Používá se k přípravě příloh, salátů, sladkých jídel.
22 Kč  (22 Kč)
0,92 €  (0,92 €)
Rýže natural kulatozrnná 500g
Rýže natural kulatozrnná 500gPopis produktu Kulatozrnná rýže natural se získává z bílé rýže po prvním loupání, při něm se odstraní nestravitelné vrstvy plev. Zrno zůstává potažené otrubou (slupkou), obsahující velké procento vlákniny. Dodává rýži žlutohnědou barvu a jemnou ořechovou chuť. Má vysokou nutriční hodnotu. Neloupaná obilka obsahuje 8–12% bílkovin, 2,4% tuku, 68–72% sacharidů, 10% vlákniny, vitaminy skupiny B (thiamin, riboflavin, niacin), vitamin E, fosfor, vápník, hořčík, draslík a železo. Bílkoviny rýže obsahují osm esenciálních aminokyselin. Rýže obsahuje minimum tuku a je přirozeně bezlepková. Nevyvolává alergické reakce a je lehce stravitelná. Patří mezi energeticky vyvážené potraviny a díky tomu je součástí šetřících diet včetně bezlepkové diety. Rýže natural má krátká kulatá nebroušená zrna, která se vyznačují při vaření velkou absorbční schopností. Výborně se proto hodí na nákypy, rizota, k plnění zeleniny a na přípravu sushi. Rýže v kuchyni Rýže natural vyžaduje delší dobu vaření než bílá rýže z důvodu přítomnosti obalových vrstev zrna. Rýži opláchneme vodou a před vlastním vařením ji dáme na 2–3 hodiny namočit, poté vaříme ve větším množství osolené vody 20 – 30 minut. Používá se k přípravě příloh, salátů, sladkých jídel
23 Kč  (23 Kč)
0,96 €  (0,96 €)
KONTAKTY
+420 733 172 503
obchod@prirodanadlani.cz
+420 733 172 503 obchod@prirodanadlani.cz